joi, 21 august 2014

Relații Pe Net? Relații Prin SMS-uri?

Se pare că în ultima vreme a luat amploare un nou tip de relație "modernă" relație pe Messenger sau pe Facebook, chiar și prin SMS-uri mai nou. Mi se pare o mare prostie chestia asta cu relație online sau prin SMS-uri.

Vă dau 5 argumente prin care mi se pare mie o prostie o relație online!

Înainte de toate haideți să definim relația aceasta modernă. O relație modernă este o relație la distanță în care cele două persoane nu s-au văzut nici o dată față în față și comunică prin diferite metode.

  1. Nu poți să ai încredere totală în persoana din fața monitorului.
  2. Cum să ai sentimente față de o persoană pe care nu ai văzut-o nici o dată sau alt fel spus cum să te îndrăgostești de câteva cuvinte scrise de o persoană.
  3. De unde ști că persoana aceea nu te minte în privința aspectului fizic.
  4. Când o să te întâlnești cu acea persoană față în față? Nici o dată dacă acea persoană te-a mințit în privința aspectului fizic sau a vârstei.
  5. Îți irosești timp prețios pe care puteai să îl folosești într-un mod educativ sau distractiv.

miercuri, 6 august 2014

Despre "Prețurile Începând De La..."

Să-ți iei potențialii clienți mai pe ocolite, ca să nu spun să-i minți în față, cred că este cea mai proastă metodă de marketing întâlnită până acum. Practic, îndată ce auzi o ofertă în care îți este prezentat un preț așa zis "de pornire" ceva este suspect. Asta i s-a întâmplat unui prieten chiar acum câteva zile.

A găsit pe Autovit o mașină (un VW Passat B6, 2007) la un preț foarte bun, undeva la 6000 Euro, și pentru asta, s-a gândit să facă un credit ca tot românul. Folosind calculatorul de pe site, pe o perioadă de 5 ani, a calculat că ar fi trebuit să dea băncii respective undeva la 125 Euro lunar. Toate bune și frumoase. Prezentându-se la bancă pentru mai multe informații, după o recalculare de către operatorul respectiv, rata lui ieșea pe undeva la 170 Euro pe lună, cu aproape 50 Euro peste ce-și calculase el cu DAE de 12.5% cum era prezentat pe site-ul băncii pentru suma ce voia să o împrumute. Bineînțeles că a renunțat.

Așa se întâmplă și cu ofertele prezentate prin majoritatea reclamelor. De exemplu: Dacia Sandero de la numai 7000 Euro. Toate bune și frumoase, însă de-abia acum încep "surprizele", pentru că acest preț de pornire, NU include TVA, NU include cele 3 prime de casare și mai mult de atât, nici nu sunt prezentate toate costurile, sau, sunt prezentate într-un text foarte mic, aproape invizibil pentru ochiul uman. După o socoteală rapidă, veți vedea că prețul ajunge la 12-13 mii Euro lejer.

Să fiu sincer, nu știu ce poți câștiga prin această fază. Da, poți câștiga niște potențiali clienți interesați, însă, când vor vedea într-adevăr oferta reală, garantat nu se vor transforma în clienți, asta e clar. Mai mult de atât, când prezinți o ofertă cu prețuri începând de la X Lei, cel ce vede reclama, se gândește și el la un +/- 10-15% acolo, de fapt, la +10-15% că nu veți găsi niciodată cu minus. Nici pe departe nu vă veți gândi că veți plăti cu 40-50% mai mult față de oferta prezentată.

Deci, nu este cea mai bună metodă de a capta atenția potențialilor clienți!